Pazīstamie sieri tradicionālos itāļu un japāņu ēdienos

Parunāsim par sieru, par šo izcilu piena produktu ar nepārspējamu garšu un aromātu. Tas garšoja visās valstīs un visos laikos. Varbūt tāpēc nav iespējams iedomāties valsti, kas nevarētu palielīties ar to, tā ir siera dzimtene. Ir ziņas par to, ka piena produktus, līdzīgus sieram, pirmie sāka izmantot poļu pēcteči vēl pirms mūsu ēras. Tad vēl nezināja, kas ir rolu piegāde uz mājām. Pēc vēl viena avota, tieši arābu ceļotāji pirmie ieguva pagatavošanas recepti tam, ko mēs devējam par sieru. Vēsture nav galvenais, bet gan tas, ka šodien mēs pilnā mērā var baudīt šo brīnišķīgu produkciju. Sieru ražotāji priecina šodienas gardēžus ar savas produkcijas milzīgu izvēli. Piena siera produkts ir ļoti pieprasīts – tas ir viens no nemainīgiem ingredientiem itāļu, franču, japāņu ēdienu vidū. 

Sieri japāņu ēdienos

Japānas iedzīvotāji biežāk par visu lieto krējuma sierus. Tie atrodas klasiskos rolos. Japāņi uzskata krējuma sierus par svarīgu komponentu “suši” ēdienos. Tas attiecas gan uz Filandelfiju, gan uz suši ar siera ar tādu pašu nosaukumu izmantošanu.

  • Siers “Filadelfija” 

Tā vēsture sākās XIX gadsimtā. Tieši šo sieru sāka ražots vienā no nelieliem amerikāņu uzņēmumiem.  Šodien, Filadelfija tiek ražota arī Eiropā. Mēs iegādājamies Eiropas izcelsmes sieru. Filadelfija ir ļoti garšīgs siera produkts, bet arī ļoti dārgs. Par to cienīgu aizvietotāju ir atzīts siers "Buko".

  • siers "Buko"

Šī siera garšas īpašības un struktūra praktiski sakrīt ar Filandelfija sieru. To izvēlas kā lētāku un pieejamāku, bet ne mazāk kvalitatīvu Filandelfijas siera analogu, suši pagatavošanai.

Sieri Itāļu ēdienos

Itālieši lepojas ar mīlestību pret sieru un nodot šo mīlestību no paaudzes paaudzei. Sieri itāļu virtuvē tiek izmantoti gandrīz jebkura ēdiena pagatavošanā. Piemēram, klasiskā pica. Te siera nekad nemēdz būt par daudz. Pie tam šis ēdiens kļūst vēl garšīgāks, ja pievienot vairākus siera veidus. Ir vairāki īpaši populāri siera veidi Itālijā, ko pielieto picas pagatavošanā.

  • Mocarela.

Viens no iecienītākiem siera veidiem, ko izmanto “pica” ēdienā. To dzimtene ir Kampanija province. Atbilstoši tradicionālai tehnoloģijai, mocarela sieram jāražojas tikai no melno bufeļmātu piena. Ar laiku šis noteikums tika pārkāpts. Un tas viss ir siera ražošanas daudzuma palielināšanos. Šodien mocarelu var redzēt mīkstā veidā (bumbiņas mērcētas rosolā) vai cietā veidā. Pica, kalcone un citi karstie ēdieni tiek gatavoti ar cietā siera izmantošanu. To starpā ir arī garšīga pica Margarita.

  • Parmezans.

Šis siers pēc savas struktūras ir ļoti ciets un birzīgs. “Parmezano Rezano” – tas ir tā īsts nosaukums. Visā pasaulē pazīstama parmezāna izgatavošana ir diezgan sarežģīts un dārgs process. Spriediet paši: siera 1 kilograma pagatavošanai ir nepieciešami 16 litri izcilas kvalitātes piena. Bet rezultātā mums ir aromātisks siers, ko nevarēs sajaukt ne ar kādu citu. Šis siers ir pilnvērtīgs ingredients itāļu virtuves ēdienos. Arī picā. Īstie gardēži vienmēr izvēlas klasisku picu ar parmezanu.

 

Daudzi pavāri var uzlabot ēdiena garšu, izmantojot vienlaikus vairākus sieru veidus, piešķirot ēdienam nepārspējamu garšas nokrāsu. Mūsu uzņēmums ir gatavs piedāvāt jums japāņu un itāļu virtuves ēdienus, rolus pēc pasūtījuma. Jūs patīkami pārsteigs priekšrocības milzīga sortimenta, pieejamu cenu suši, rolu un picu piegādes ātruma veidā.